British Columbia (BC)

Revelstoke

HW23 loopt eerst links en dan rechts van Upper Arrow Lake - de overtocht gaat met een veerpont van Shelter Bay naar Galena Bay. Het meer is zo groot dat een brug of tunnel geen opties zijn.

Feiten & Cijfers

Deel van de Confederatie: 20-07-1871                                                                (7e provincie)

Oppervlakte: 944.735 km²

Hoofdstad: Victoria

'British Columbia': De provincie-naam is gekozen door Koningin Victoria, toen de 'Kolonie van Brits Columbia' een Britse kolonie werd.

Highway 23

Feiten & Cijfers

Nederland:  41.543 km²

Engeland:    75.452 km²

Skunk Cabbage Boardwalk

Giant Cedars Boardwalk

Gedurende het verblijf in Revelstoke hebben we een paar leuke uitstapjes gemaakt in de omgeving. Ik kan maar niet genoeg krijgen van de prachtige natuur met zijn vele doorkijkjes en watervallen.

Wij hebben thuis last van vossen rond het huis maar die eten je tuinplanten niet op; hier lopen de herten door de straat en dus bestaan tuinen overwegend uit gras.

Canada heeft het 150-jarig bestaan van de Confederatie in 2017 gevierd met gratis toegang tot alle Nationale Parken, alsmede de plaatsing van de van origine Canadese bear-chairs geschilderd in vrolijk (Canadees) rood.

Brits Columbia is een gesitueerd tussen de Stille Oceaan en de Rocky Mountains. In 1866 werd Vancouver Eiland een onderdeel van de Kolonie van Brits Columbia en werd Victoria de gezamenlijke hoofdstad. Het huidige Brits Columbia heeft zich ontwikkeld vanuit Britse bezittingen en bereikte haar huidige vorm in 1871.

Het bovenste deel van de vlag stelt de vlag van Groot-Brittanië voor met in het midden een kroon. De ondergaande zon op het onderste deel illustreert de ligging van Brits Columbia aan als de meest westelijk gelegen provincie.

Revelstoke is gelegen op de oevers van de Columbia Rivier vlakbij het punt waar hij zich voegt bij de Illecillewaet Rivier ((probeer dat maar eens drie keer snel achter elkaar te zeggen). De stad is gesticht in de 1880s na de aanleg van de  Canadian Pacific Railway (CPR).

Revelstoke bevindt zich in het leefgebied bij van zowel de zwarte als de grizzly beer. Het stadscentrum wordt dan ook geflankeerd door twee levensgrootte beelden van de zwarte beer.

Zoals de naam 'Skunk Cabbage' (Sumpiocarpus foetidus) doet vermoeden (skunk = stinkdier), produceert de plant, die te vinden is in moerassen, een ranzige geur als hij bloeit. De bloem lijkt zowel qua geur als verschijning op rottend vlees en trekt daarmee de voor bestuiving noodzakelijke insecten aan.

Deze vroeg bloeiende plant (laat april tot begin mei) genereert zijn eigen warmte waardoor de nog aanwezige sneeuw smelt en het voor de plant mogelijk is door de onstane opening te groeien. De temperatuur in de bloemknoppen is bijna drie graden hoger dan de buitentemperatuur. Deze zeldzame  plant wordt 30-60 cm hoog en de heldergroene bladeren kunnen 60 cm lang worden.

De halve kilometer lange Giant Cedars wandeling neemt je mee naar het hart van dit oer-regenwoud met bomen die meer dan 500 jaar oud zijn.

De grootste woudreuzen zijn de rode ceder en de donkerbruine hemlockspar.

LINK: Tuin - Zomer / Garden - Summer

Die kleine sprieten in de foto hierboven, zijn familie van die vreselijke heremoes die ik maar niet uitgeroeid krijg in mijn eigen tuin.

Revelstoke houdt het Canadese record van de meeste sneeuwval in een enkele winter met 2447 cm sneeuwval op de Copeland berg net buiten de stad in de winter van 1971-72. In de stad zelf viel 779 cm en de sneeuw torende enkele meters uit boven de meeste huizen.