Europa

België (BE)


Duitsland (DE)

Ook een buurland maar veel vaker een land om doorheen te reizen naar de wintersport. Met Berlijn als stad met een enorme bewogen historie, zeker niet in de laatste plaats door de rol die het in de Tweede Wereldoorlog heeft gespeeld en de rol die het opgelegd heeft gekregen na die oorlog.

Frankrijk (FR)

Regelmatig bezoek aan Parijs en somtijds aan vrienden of familie met een pied à terre in Frankrijk waarbij dan een bezoekje aan Cadouin de moeite waard was. Ook hier onze eerste wintersport ervaringen opgedaan in het plaatsje Châtel in het vakantiehuisje van mijn toenmalige manager. Het was bijna onze laatste wintersportvakantie geweest door gebrek aan flexibiliteit van de Fransen om de buitenlanders taaltechnisch enigszins tegemoet te komen. En dan de tuinen in Noord-Frankrijk....... prachtig

Griekenland (GR)

We hebben diverse eilanden in de Middellandse zee bezocht zoals Kreta en Rhodos, maar Kos is onze favoriet. Vooral de vriendelijkheid en veerkracht van de locale bevolking is te roemen; zeker in het licht van de toevloed van vluchtelingen in 2016 en de aardbevingen in 2017.

Italië (IT)

Tijdens zakenreizen is er niet veel tijd om van de omgeving te genieten maar in Milaan in 2015 ben ik toch getrakteerd op vier dingen waar ik heel blij van word: een nieuwe vriendschap, kleur, veel groen en Italiaans ijs bij 38°C - de temperatuur had wel iets minder gemogen.

Klik op de afbeelding als je de fotogallerij wilt zien van een van de onderstaande bestemmingen.

Denemarken (DK)


Oostenrijk (AT)


Portugal (PT)


Verenigd Koninkrijk (GB)

Vaak bezicht voor zaken en privé. Zakelijk gezien zijn ook Ierland en Schotland frequent als reisdoel in de agenda geschreven, maar helaas zijn daar geen bewijzen van. London heb ik veel alleen, vaak met mijn 'hubby' en zelfs één keer met mijn ouders bezocht.

Het bezoek aan de Cutty Sark was zeker de moeite waard.

Spanje (E)


Kroatië (HV)

 

Cyprus (CY)

 

 

Luxemburg (LUX)


xxxx