Milaan (IT)

Milaan is de hoofdstad van Lombardije en de grootste metropool en op één na dichtsbevolkte gebied in Italië met  ca. 5,270,000 bewoners op 1,891 vierkante kilometer.

Milaan is na Parijs de rijkste stad van de Europese Unie en vormt het belangrijkste industriële en financiële centrum van Italië en een van de belangrijkste ter wereld. Milaan wordt geroemd om de kunst, commercie, design, onderwijs, amusement, mode, financiën, gezondheidszorg, media, services industrie, research en toerisme.

 

Info: http://www.turismo.milano.it/wps/portal/tur/en/arteecultura/milan_360

Kleurrijk: Torre Arcobaleno

Het gebouw dateert uit 1964 en verzorgde de watervoorziening van de stoomlocomotieven die vertrokken vanaf het naastgelegen Garibaldi Station.

Na het verdwijnen van de stoomlocomotieven 40 jaar geleden, bleef de watertoren nog een tiental jaren in gebruik waarna het in verval is geraakt.

De Torre Arcobaleno (de regenboogtoren) werd gecreëerd in 1990 toen Milan besloot - ter voorbereiding op de 1990 World Cup Soccer in Italië - om het een eerbetoon te maken voor de Italiaanse pottenbakkers. De toren is 35 meter hoog en heeft een oppervlakte van meer dan 1000 m².

Details: http://www.torrearcobaleno.it/english/

Groen: Bosco Verticale

De Bosco Verticale (het verticale bos) bestaat uit twee torens van respectievelijk 111 meter en 78 meter hoog en dateert uit 2014. Deze twee prestigieuze gebouwen, waar meer dan 900 soorten bomen een plekje gevonden hebben (ca. 550 bomen in de hoogste toren en 350 in de andere) op 8900 m² verspringende balkons, gaan een interactie aan met de omgeving waar ze deel vanuit maken. Het vorm onderdeel van het stedelijke herbebossingsproject ter verbetering van de leefomgeving en vergroting van de biodiversiteit door vermindering van temperatuurwisselingen, een bijdrage te leveren aan de productie van zuurstof en een aanzienlijke verhoging van de absorptie van de emissie van fijne deeltjes.

Maar bovenal: het is een lust voor het oog!