Noord-Amerika (USA)

Arizona (AZ)

California (CA)

Nevada (NV)

New Mexico (NM)

Utah (UT)

Op 14 juni 1777 - bijna een jaar na de oprichting van de Verenigde Staten van Amerika op 4 juli 1776 - heeft het Congress de zgn. Flag Resolution aangenomen. De eerste vlag toonde 13 sterren en 13 strepen die de verenigde colonies vertegenwoordigden. De strepen in de huidige vlag vertegenwoordigen die oorspronkelijke staten nog steeds; de sterren representeren het huidige aantal van 50 staten die sinds 1959 binnen de USA verenigd zijn.

'The Stars And Stripes'

In 2009 vonden wij al dat Nederland overgereguleerd was (en het lijkt ieder jaar toe te nemen), maar bij onze reis door de USA bleek er toch nog een overtreffende trap te zijn. Deze pagina bevat een compilatie van de - soms belachelijke - waarschuwingen die we tijdens deze rondreis zijn tegengekomen.

Van alle staten die we bezocht hebben over de jaren (en dat zijn er meer dan nu op deze website worden genoemd, is Arizona qua natuur mijn favoriet. Ruig, extreem en prachtige kleuren. We hebben een bezoek gebracht aan de Yuma State Prison en voor de tweede keer ons laten imponeren door het Petrified Forrest en de Painted Dessert.

Het kost wel even tijd om Los Angeles uit te komen (755 km²), maar voordat we dat doen even een bezoek aan de Warner Brothers Studio want ik ben groot geworden met Looney Tunes en kreten als 'What's up, Doc?' (Bugs Bunny - voor het eerst verschenen op 30 april 1938). Verder in California nog naar San Diego Zoo en Yanks Air Museum in Chino.

Las Vegas in Nevada werd door Arno voor het eerst bezocht in 1978 (vlak voor wij elkaar leerden kennen); het werd tijd om samen de veranderingen maar eens te gaan bekijken in 2009 en die veranderingen waren groot, zoals ik al had gemerkt tijdens een aantal zakenreizen naar 'Sin City'.

New Mexico heeft ons een leuke varieteit activiteiten geboden. Er lijkt een duidelijke verdeling te zijn in jongens- en meisjesdingen maar dan komen we gemiddeld toch leuk tot een 'gender neutraal' aanbod. We hebben de volgende zaken bezocht: White Sands Missile Range, Museum of Nuclear Science & History, Ice Cave & Bandera Volcano en Albuquerque Bio Botanic Park.

Veel van Utah hebben we niet gezien, maar het smaakt zeker naar meer. In 2009  was het doel om de Noordkant van de Grand Canyon te bezoeken maar dat pakte anders uit. We hebben genoten van de tocht vanuit Arizona, via Utah naar Nevada (Las Vegas) waardoor we dus alleen het uiterste zuidwestelijke puntje hebben doorkruist.

Waarschuwingen / Dos & Don'ts

Florida (FL)

Texas (TX)

Tennessee (TN)

Hawaii (HI)

Louisiana (LA)

New York (NY)

Massachusetts (MA)

Noord-Amerika kan naar onze mening het beste 'gedaan' worden door een start- en eindpunt te kiezen, een auto te huren en er een echte 'road trip' van te maken. We hebben al meerdere malen op die manier de USA leren kennen. Op de volgende pagina's een impressie van de rondreis die plaatsvond in 'the electronic age' - gecombineerd met feiten & cijfers. Van alle eerdere bezoeken worden de foto's successievelijk ingescand en toegevoegd.

Florida is meerdere malen door ons bezocht. Er is veel te doen in deze staat: Kennedy Space Center, Disney World, Universal Studio's, Everglades, Florida Keys, Cypress Gardens, Edison & Ford Winter Estates. Voor een ieder wat wils. Voor ons was het absolute hoogtepunt het meemaken van de lancering van Space Shuttle Endeavor in 1996.

South Carolina (SC)

Georgia (GA)

Mississippi (MS)